تولیدبیش از پنج هزار تن خاویار در گیلان

مدیرکل شیلات گیلان از افزایش ۴۳ درصدی تولید خاویار در گیلان خبر داد و گفت: پنج هزار و ۴۵۱ کیلوگرم خاویار در استان گیلان تولید شده که از این میزان یک‌هزار و ۱۴۰ کیلوگرم آن صادر می‌شود.

کد خبر : 2531
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۰

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، عظیم مدبری امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه  خاویار تولیدشده در گیلان جزو مرغوب‌ترین خاویار در جهان است، اظهار کرد: ماهی خاویار دارای ارزش غذایی بسیار زیادی بوده و بهترین و همچنین باکیفیت‌ترین آن در گیلان و دریای خزر تولید می‌شود.

وی از افزایش ۴۳ درصدی تولید خاویار در گیلان خبر داد و افزود: گیلان به لحاظ تولید خاویار با پیشرفت بسیار خوبی مواجه شده و از این نظر در جایگاه نخست تولید خاویار کشور قرار دارد.

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره صادرات خاویار به کشورهای حاشیه دریای خزر و اروپایی گفت: بر اساس آخرین آمار پنج هزار و ۴۵۱ کیلوگرم خاویار در استان گیلان تولیدشده که از این میزان یک‌هزار و ۱۴۰ کیلوگرم به کشورهای فرانسه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه صادرشده و این روند ادامه‌دار است.

مدبری یکی از الزامات در افزایش تولید و رشد کیفی خاویار را توسعه مزرعه پرورش ماهیان خاویاری دانست و بیان کرد: در گیلان ۶۷ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری معادل ۴۰ درصد مزارع پرورش ماهیان خاویاری کشور فعالیت دارند.

وی با اشاره تولید سه هزار و ۷۰۰ کیلوگرم خاویار در مزارع پرورش خاویار گیلان تصریح کرد: خاویار تولیدشده در گیلان از نوع بلوگا بوده و ارزش هر کیلوگرم خاویار صادراتی ۷۰۰ دلار است، لذا با برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در تلاشیم تا تولید خاویار در این استان را  به پنج هزار و ۴۵۱ کیلوگرم  برسانیم، هرچند صید تجاری ماهیان خاویاری از این دریا از سال ۲۰۱۲ ممنوع شده است.

مدیرکل شیلات گیلان به ظرفیت بسیار خوب شهرستان تالش در تولید خاویار اشاره کرد و افزود: شهرستان تالش با تولید سالانه دو هزار و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی رتبه نخست تولید خاویار در گیلان را دارد که این امر حاکی از جایگاه و ظرفیت بسیار خوب تالش در پرورش ماهی خاویار است.

مدبری همچنین از افزایش ۹ درصدی صید ماهی توسط شرکت‌های پره صیادی خبر داد و گفت: در گیلان چهار هزار صیاد در قالب شرکت تعاونی پره مشغول به فعالیت هستند که در فصل صیادی یک‌هزار و ۶۶۸ تن ماهی صید کردند که ۵۸ درصد ماهی سفید، ۳۹ درصد کفال، ۶۹/۰ درصد کپور و ۳ درصد سایر گونه‌ها بوده است.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷/ر


برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.